sponsoren

SenW Bodegraven-Reeuwijk
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > vrijwilligers

Vrijwilligers

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar en zeker bij een evenement als de Avondvierdaagse waaraan veel wandelaars deelnemen en veel publiek langs de routes is te vinden. De vrijwilligers zorgen er voor dat alle wandelaars op een geordende en veilige manier kunnen lopen en genieten van de mooie omgeving van Bodegraven-Reeuwijk. De vrijwilligers worden ingezet op verschillende plaatsen en voor verschillende taken zoals: voor de opbouw van het startbureau en de stempelposten, op het inschrijfbureau, als verkeersregelaar, als controlepost of traktatiepost. 
 

Lijkt ’t je leuk om te komen helpen? Je bent meer dan welkom! Mail naar: a4d@senw-br.nl.


Maatschappelijke stage?                                                                                                                                                                                                   Vrijwilliger bij de Avond4daagse geldt ook als maatschappelijke stage. We spreken vooraf je taken door, geven je instructie, evalueren en zorgen voor het invullen van je stageformulier. Wij zijn er trots op al je bij ons je maatschappelijke stage komt doen!

 

Wat is er allemaal te doen?

Opbouwen en afbreken startbureau en stempelposten
We wandelen iedere avond in een ander dorp van onze gemeente. Daardoor moeten er verschillende keren dingen worden getransporteerd, opgebouwd, opgehangen en weer afgebroken. Kramen, spandoeken en vlaggen, enz.  Hiervoor is een aantal mensen nodig.

Op het startbureau
Op het startbureau worden de startkaarten gestempeld, en er is nog gelegenheid voor inschrijving voor 4 dagen wandelen, of voor 1 dag. Op vrijdag krijgen de wandelaars hun medaille. Medewerkers van het startbureau helpen bij het inschrijven, het aan- en afmelden, het stempelen en uitreiken van de medailles. 

Controlepost
Dit kennen we allemaal wel. Onderweg worden de startkaarten gestempeld. Het is fijn als daarvoor wat mensen beschikbaar zijn.

Traktatiepost
De organisatie doet haar best om samen met winkeliers en sponsors voor onderweg iets gezonds of iets lekkers te hebben, dat we kunnen uitdelen aan de wandelaars. Wil je helpen om dat te doen?

'Laatste loper' ofwel 'bezemwagen' 
Dit is een vrijwilliger (en 't is misschien leuker om dit samen met iemand te doen), die met een speciaal hesje aan achter de laatste wandelaar(s) aan loopt, en tijdens de wandeling tegen de verkeersregelaars zegt, dat deze hun post kunnen verlaten; die de routepijlen ophaalt, en zo nodig wat afval van wandelaars opruimt.

Verkeersregelaars
Een heel belangrijke rol spelen de verkeersregelaars. Een avondvierdaagse kan niet zonder hen! Op plaatsen waar er een weg overgestoken moet worden, of waar er een ander gevaarlijk punt op de route is, staan verkeersregelaars. Het is een verantwoordelijke job, waarvoor je een korte gratis online cursus moet volgen en een certificaat ontvangt. Als je dat certificaat hebt, ben je voor allerlei evenementen inzetbaar! Je draagt dan een speciale hes met het woord ‘verkeersregelaar’ erop. Voor de avondvierdaagse hebben we veel verkeersregelaars nodig. Ben jij beschikbaar? En wil je het certificaat halen? Meld je dan aan!
 

Lijkt ’t je leuk om te komen helpen? Je bent meer dan welkom! Mail naar: a4d@senw-br.nl.

 
Wie hielpen er in 2019 allemaal mee:

 • zo'n 100 vrijwilligers voor bovenstaande taken
 • Scouting Reeuwijk Dorp
 • Hockey Club Reeuwijk Bodegraven (gastlocatie dag 1)
 • Restaurant HAPPZ in Reeuwijk-Dorp (gastlocatie dag 2)
 • Voetbal Vereniging DWS in Driebruggen (gastlocatie dag 3)
 • Sportcentrum De Kuil (gastlocatie dag 4)
 • EHBO-vereniging Reeuwijk-Brug (dag 1)
 • EHBO-vereniging Reeuwijk-Dorp (dag 2)
 • EHBO-vereniging Driebruggen Waarder (dag 3)
 • Nederlandse Rode Kruis, afdeling Bodegraven (EHBO dag 4)
 • De Oude Zustertuin
 • Junis Kinderopvang