sponsoren

Buurtsportcoach SBAB
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > over onze avond4daagse  > veel gestelde vragen home  > avond4daagse 2020 - home edition  > veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Vragen over de inschrijving

Hoe kan ik mij inschrijven?
Inschrijven voor Avond4daagse – Home Edition kan door hier te klikken. Op deze pagina vind je ook meer info over deze speciale editie van de Avond4daagse.

Kan ik mij ook aanmelden via mijn lokale Avond4daagse organisatie?
Omdat het speciale editie betreft met gebruik van een app vindt de inschrijving voor Avond4daagse – Home Edition centraal plaats. Dus ook als jouw lokale Avond4daagse organisatie meedoet aan Avond4daagse - Home Edition, dan schrijf jij je hier in. Bij de inschrijving kun je vervolgens kiezen voor jouw lokale Avond4daagse.

Wat kost deelname?
Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost € 5 per persoon.

Hoe kan ik betalen voor deelname?
Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld, kun je daarna betalen via iDeal.

Wat krijg ik voor het deelnamegeld?
Voor het deelnamegeld krijg je toegang tot de app eRoutes. Hiermee kun je vier verschillende routes vanaf 1 vertrekpunt aan laten maken. In deze routes is het vertrekpunt gelijk aan het eindpunt. Daarnaast kun je tijdens het wandelen jouw routes tracken. Bovendien ontvang je voor jouw prestatie de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Moet ik mij vooraf aanmelden?
Ja, het is de bedoeling dat jij je vooraf aanmeldt. Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes, die jouw routes maakt. Én je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik invul in het inschrijfformulier?
Wat er gebeurt met jouw gegevens lees je terug in de Voorwaarden.

Hoe ver voorafgaand aan deelname moet ik mij aanmelden?
Na aanmelding en betaling krijg je direct toegang tot de eRoutes app. Je kunt dan dus direct jouw routes laten aanmaken en gaan lopen. Maar dat hoeft niet. Als jij je aanmeldt, kun je tot en met 31 augustus 2020 gebruik blijven maken van het Avond4daagse - Home Edition onderdeel in de eRoutes app.

Ik wil niet met een grote groep lopen, maar voor het gemak wel meer dan 20 deelnemers inschrijven. Kan dat?
Het is – voor het gemak – mogelijk om meer dan 20 deelnemers in te schrijven. Maar, let op! Het is niet de bedoeling dat er in grote groepen gelopen gaat worden. Volg daarbij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Maak voor inschrijving van grote groepen ook gebruik van het inschrijfformulier.

Als ik een grote groep aanmeld, ben ik dan hoofdverantwoordelijke voor de groep?
Ouders/verzorgers zijn en blijven verantwoordelijk voor hun deelnemende kinderen, dus ook als het een groepsinschrijving betreft.

Mijn zoon/dochter heeft geen e-mailadres, maar daar wordt wel om gevraagd in het inschrijfformulier.
Als jij je als gezin inschrijft, is het veld ‘e-mailadres’ bij de deelnemers niet verplicht. Deze kun je dus leeg laten. De ouder/verzorger krijgt toegang tot de app en kan zo met zijn/haar kinderen met de eRoutes app lopen.

Hoeveel deelnemers mogen maximaal samen lopen?
Met hoeveel deelnemers je maximaal mag lopen, lees je terug in de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Welke afstanden kan ik lopen?
Je kunt kiezen uit de volgende afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. De afstand van je keuze geef je bij de inschrijving aan. Wil je een andere afstand lopen? Kies dan in de app voor 'Kies eigen route'. Je krijgt dan geen kant-en-klare routes, maar kun zelf een route (en dus ook afstand) bepalen die wel wordt bijgehouden in de app.

Mijn kinderen lopen verschillende afstanden. Hoe moet ik dat doen met de inschrijving?
Bij de inschrijving kun je per deelnemer de afstand aangeven. Houd er wel rekening mee dat het de bedoeling is dat je als ouder/verzorger meeloopt met jouw kinderen. Maar hé, wandelen is heerlijk, dus twee keer (of drie of vier keer ...) de Avond4daagse lopen is zeker geen straf.

Hoe kom ik aan de routes?
Na inschrijving krijg je toegang tot de app eRoutes. Via de app heb je de keuze om een route van 2,5 - 5 of 10 km te laten maken. Kies de afstand die jij wilt lopen en de app genereert direct vanaf jouw locatie drie bijpassende routes waar je uit kunt kiezen. Zo laat je iedere wandeldag jouw route aanmaken. De aangemaakte routes wisselen dagelijks, dus je hebt keuze genoeg

Ik heb zelf leuke routes bedacht. Kan ik die ook lopen?
Ja hoor. Het is ook mogelijk om je eigen routes te lopen. Houd er daarbij wel rekening mee dat je niet voor drukke routes kiest. Als je in de app eRoutes 'Start zonder route' selecteert, wordt jouw wandeling wel bijgehouden. Zo heb je ook na afloop inzicht in jouw prestaties.

Ik kan/wil niet met een app lopen. Kan ik mij nu wel inschrijven?
Naast het gebruik van de eRoutes app is het ook mogelijk om via de eRoutes website routes aan te maken. Deze kun je downloaden als PDF en zo het de PDF op je telefoon of uitgeprint de Avond4daagse lopen. We vertrouwen er daarbij op dat je de vier dagen ook daadwerkelijk loopt.
Wil je van deze optie gebruik maken, schrijf je ook dan gewoon in via het inschrijfformlier, je ontvangt dan automatisch informatie over de hierboven beschreven optie.
Maar wandelen met de eRoutes app blijft wel het leukste. Zo krijg je onder andere een overzicht van jouw prestaties.

Vragen over het lopen van de Avond4daagse

Voldoet deze Avond4daagse wel aan de richtlijnen van het RIVM?
Als deelnemer ga je akkoord met de Voorwaarden. Daarmee geef je aan dat jij je tijdens Avond4daagse Home – Edition houdt aan de richtlijnen van het RIVM zoals vertaald in de maatregelen van de Rijksoverheid.

Mogen mijn kinderen alleen of met vriendjes lopen (dus zonder mij als ouder/verzorger)?
Als ouder/verzorger blijf je verantwoordelijk voor jouw kind(eren). Omdat de routes automatisch gegenereerd worden en er onderweg geen verkeerregelaars actief zijn, is een voorwaarde voor deelname aan Avond4daagse - Home Edition dat je als ouder/verzorger meeloopt met jouw minderjarige kind(eren). Indien gewenst kun je bij inschrijving aangeven dat je zelf geen medaille wilt. Je betaalt dan geen inschrijfkosten voor jouw deelname.

Kan ik ook minder dan vier dagen lopen?
Nee, het is echt de bedoeling dat je vier dagen loopt, om ook de medaille te verdienen. Maar … dit jaar mag je de vier dagen in twee weken tijd lopen. Je kunt tussendoor dus rustdagen inplannen.

Moet ik vier dagen aaneengesloten lopen?
Nee, je hoeft niet per se vier dagen achter elkaar te lopen. Dit jaar mag je de vier dagen in twee weken tijd lopen. Je kunt tussendoor dus rustdagen inplannen.

Binnen welke termijn moet ik de Avond4daagse gelopen hebben?
Het is de bedoeling dat je de vier dagen binnen twee weken loopt. Dus als je begint op 2 juni, moet je vierde wandeldag uiterlijk op 15 juni zijn.

Wordt het niet te druk?
Het is nadrukkelijk de bedoeling dat deelnemers niet in grote groepen op hetzelfde moment dezelfde route gaan lopen. Als deelnemer ga je akkoord met de Voorwaarden. Daarmee geef je aan dat jij je tijdens Avond4daagse Home – Edition houdt aan de richtlijnen van het RIVM zoals vertaald in de maatregelen van de Rijksoverheid. De opzet van Avond4daagse – Home Edition biedt juist de mogelijkheid dat deelnemers alleen of in kleine groepjes op verschillende dagen en tijden verschillende routes lopen.

Hoe lang duurt Avond4daagse – Home Edition?
Avond4daagse – Home Edition 2020 loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2020. In deze periode loop je binnen twee weken vier dagen.

Tot wanneer kan ik starten met wandelen?
Avond4daagse – Home Edition 2020 loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2020. Als je mee wilt doen en vier dagen gaat lopen, moet je op z’n laatst op 28 augustus beginnen met wandelen.

Hoe laat moet ik starten met lopen?
Hoe laat je start, mag je tijdens Avond4daagse – Home Edition helemaal zelf weten. Je mag ook zelf kiezen op welke dagen je loopt. Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend.

Moet ik mij iedere dag na het lopen ergens afmelden?
Als je loopt met de app, geef je daarin iedere dag aan als je klaar bent met lopen.

Hoe controleren jullie of ik wel allevier de dagen gelopen heb?
Doordat de app eRoutes jouw routes bijhoudt en je iedere dag aangeeft dat je de wandeling afgerond hebt, weten wij dat je gelopen hebt.
Loop je met behulp van een PDF-route, dan gaan we uit van jouw eerlijkheid. Je wilt zelf toch graag een prestatie neerzetten waar je trots op bent?

Als ik routes aanmaak in de eRoutes app zie ik er maar drie. Klopt dat wel?
In de app eRoutes heb je iedere dag de keuze uit drie routes vanaf jouw vertrekpunt. Hier kun je er één uit kiezen. De routes wisselen dagelijks, dus je hebt keuze genoeg.

Zijn er ook routes onderweg aangegeven?
Nee, er zijn onderweg geen routes aangegeven. Het is juist de bedoeling dat iedereen zijn eigen routes loopt, om drukte te voorkomen. Je kunt de routes volgen via de app eRoutes.

Word ik nu onderweg niet aangemoedigd?
Vanwege de richtlijnen willen we drukte op de route vermijden. Dus iedereen loopt zijn/haar eigen Avond4daagse op zijn/haar eigen moment. Maar je kunt jezelf wel herkenbaar maken als Avond4daagse loper. Bijvoorbeeld met een gaaf Avond4daagse shirt of pet. Kijk maar eens in de Avond4daagse webshop. Die staat bomvol leuke Avond4daagse artikelen.
Vragen over de medailles

Ik wil zelf als ouder/verzorger ook een medaille. Kan dat?
Jazeker. Als ouder/verzorger ontvang je ook een Avond4daagse medaille. Wil je dat niet, dan kun je dat bij inschrijving aangeven.

Moet ik ergens doorgeven dat ik de Avond4daagse heb afgerond om aanspraak te kunnen maken op een medaille?
Nee, dat hoeft niet. Als je de app eRoutes gebruikt, worden jouw routes getrackt. Als je in de app iedere dag aangeeft dat je de wandeling afgerond hebt, weten wij wanneer je de Avond4daagse afgerond hebt. Maar het is natuurlijk altijd leuk om jouw prestatie te delen op social media met #avond4daagsehome.

Moet ik de Avond4daagse medaille ergens ophalen of krijg ik die thuisgestuurd?
Je krijgt de Avond4daagse medaille thuisbezorgd of krijgt een berichtje dat je deze in de buurt kunt ophalen. Bij zowel het thuisbezorgen als het ophalen, houden we vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Wanneer ontvang ik de Avond4daagse medaille?
Deze ontvang je zo snel mogelijk na afronding van jouw Avond4daagse. Omdat deze nieuwe opzet meer regelwerk vergt, vragen we je om begrip als het iets langer duurt. Maar binnen twee weken na afronding van jouw Avond4daagse moet je jouw medaille wel ontvangen hebben. Heb jij jouw medaille na twee weken na afronding van jouw Avond4daagse nog niet ontvangen? Laat het dan even weten via info@avondvierdaagse.nl.

Ik heb een groep deelnemers ingeschreven. Zij lopen natuurlijk individueel of in kleine aantallen. Krijgen zij automatisch de Avond4daagse medaille?
Bij groepsinschrijving ontvang je als hoofdinschrijver de medailles voor alle door jou ingeschreven deelnemers. Het is de bedoeling dat je die als hoofdinschrijver verspreidt onder jouw deelnemers.

Ik heb zelf al eerder vier dagen gewandeld. Heb ik nu ook recht op een medaille?
Wat goed dat je al gewandeld hebt! Eigenlijk krijg je alleen een medaille als je deelneemt via de aanmelding voor Avond4daagse – Home Edition. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je al eerder op pad bent gegaan. Heb je daarom toch een medaille verdiend? Meld je dan aan via het inschrijfformulier en we zorgen dat je de medaille alsnog ontvangt.

Ik heb al meer dan 25 keer de Avond4daagse gelopen. Welke medaille moet ik dan kiezen?
Wat goed dat je al zo vaak de Avond4daagse hebt gewandeld! De medaillereeks loopt tot en met 25. Maar, niet getreurd ... Heb je meer dan 25 keer gelopen, dan kun je kiezen voor een dagmedaille (zonder nummer). Of bestel de Avond4daagse badge! Deze kun je aanvullen met eigen tekst, bijvoorbeeld het aantal keer dat je gelopen hebt.

Hoe weet ik welke medaille ik moet bestellen?
Het nummer van de medaille komt overeen met het aantal keer dat je gelopen hebt. Dus loop je voor de vijfde keer, dan geef je aan dat je medaille 5 wil ontvangen.

Ik heb mij net aangemeld, maar ontdek dat ik de verkeerde medaille besteld heb. Wat nu?
Ben je hier direct na het bestellen achtergekomen? Dan kunnen wij het in de meeste gevallen nog wijzigen. Geef het zo snel mogelijk door via dit contactformulier.

Vragen over de app eRoutes

Ik kan/wil geen gebruik maken van een app. Kan ik dan toch meedoen?
Naast het gebruik van de eRoutes app is het ook mogelijk om via de eRoutes website routes aan te maken. Deze kun je downloaden als PDF en zo het de PDF op je telefoon of uitgeprint de Avond4daagse lopen. We vertrouwen er daarbij op dat je de vier dagen ook daadwerkelijk loopt.
Wil je van deze optie gebruik maken, schrijf je ook dan gewoon in via het inschrijfformlier, je ontvangt dan automatisch informatie over de hierboven beschreven optie.
Maar wandelen met de eRoutes app blijft wel het leukste. Zo krijg je onder andere een overzicht van jouw prestaties.

Ik had nog geen account in de eRoutes app. Ik heb mij ingeschreven voor Avond4daagse - Home Edition en betaald. Nu heb ik de eRoutes app gedownload en wil mij aanmelden, maar de app geeft aan dat er geen account is op mijn e-mailadres. Hoe kan dat?
Heb je de app eRoutes gedownload vóór 1 juni, dan klopt dit. Avond4daagse - Home Edition start op 1 juni 2020. Vanaf 1 juni 2020 kun je inloggen met je account in de eRoutes app.
Heb je de app vóór 1 juni 2020 gedownload, dan kun je twee dingen doen:
1) De app eRoutes verwijderen en op of na 1 juni 2020 opnieuw downloaden; of:
2) Op of na 1 juni 2020 de app eRoutes updaten.
Blijf je na deze acties problemen houden met inloggen, neem dan contact op met eRoutes.
 
Ik had al een account in de app eRoutes. Ik heb mij ingeschreven voor Avond4daagse - Home Edition en betaald. Nu log ik in in de app eRoutes, maar zie geen menu 'Avond4daagse' staan. Hoe kan dat?
Avond4daagse - Home Edition start op 1 juni 2020. Vanaf die datum zie je ook het menu 'Avond4daagse' in de app. Is dat niet het geval, update de app dan.
Blijf je na deze actie problemen houden met inloggen, neem dan contact op met eRoutes.

Ik heb wel gewandeld met de app, maar niet via de menukeuze 'Avond4daagse'. Telt mijn wandeldag nu wel mee voor de medaille?
Wat goed dat je gewandeld hebt. Als je niet voor 'Start Avond4daagse' hebt gekozen in de app, telt jouw wandeldag ook, hoor. Ook jij ontvangt na vier dagen wandelen jouw medaille.

Mijn app liep vast/de verbinding viel weg tijdens mijn wandeling. Moet ik deze dag nu opnieuw wandelen om een medaille te verdienen?
Dat is vervelend. Maar je hoeft niet opnieuw te wandelen hoor. We zorgen ervoor dat je toch jouw medaille ontvangt.

Ik heb een andere vraag over het gebruik van de app eRoutes. Waar vind ik het antwoord?
Alle vragen én antwoorden op vragen over de app eRoutes en het gebruik ervan (inclusief vragen over inloggen en vergeten wachtwoorden) vind je op de site van eRoutes.