sponsoren

Buurtsportcoach SBAB
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

INSCHRIJVEN

1. Wie mogen er deelnemen?

Iedereen met een geldige stempelkaart mag deelnemen! 
Wel raden wij aan, dat kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding van een volwassene lopen. De begeleider koopt ook een startkaart.              

Iedereen is zelf verantwoordelijk; de commissie Avond4daagse Bodegraven-Reeuwijk kan niet aansprakelijk gesteld worden voor welke schade dan ook. Samen inschrijven of als groep kan ook!

2. Is de Avond4daagse ook geschikt voor kleine kinderen?

Natuurlijk. Kleine kinderen kunnen vaak goed lopen! Over een tocht van 5 km doen ze vaak 1-1,5 uur. Wel loopt er dan een ouder of andere begeleider mee, die ook een stempelkaart koopt (dit i.v.m. de kosten voor de organisatie). 

Voor de allerkleinsten is er dit jaar de XS-route van 2 km op vrijdagavond 24 mei. Start 18.30 uur bij Sportcentrum De Kuil in Bodegraven.

3. Ik ben 13 jaar; mag ik mezelf inschrijven?

Ja, je koopt zelf een startkaart, maar jij en je ouders zijn zelf verantwoordelijk.

4. Moet je je van tevoren inschrijven?

Vanaf ca. half april tot zo.19 mei kan je je online inschrijven en betalen via de link op deze site. Tot 19 mei betaal je € 6,50 voor 4 dagen wandelen. Je kunt je ook bij de start op di. 21 mei nog inschrijven. Dan betaal je € 7,50 voor 4 dagen wandelen. Leden van de KWBN krijgen € 1,00 korting. Als je 1 of enkele dagen wandelt, kun je ook online inschrijven of anders bij de start. Dan betaal je € 5,00 inclusief dagmedaille, of € 2,50 zonder dagmedaille per dag.

5. Kan ik me ook nog op de dag zelf inschrijven?

Ja, je kunt je voor 4 dagen wandelen nog inschrijven bij de start op di. 21 mei.

Voor 1 dag wandelen kun je je elke dag nog bij de start aanmelden. Vanaf 18:00 uur is het startterrein open en kan je je inschrijven.

6. Moet ik me per se voor 4 dagen inschrijven?

Nee, dat hoeft niet, maar als je minder dan 4 dagen wilt lopen, schrijf je je per dag in, en betaal je € 5,00 per dag, inclusief een dagmedaille. Als je geen medaille wilt, betaal je € 2,50 per dag. Deelname aan de speciale XS-route kost € 2,50

7. Wat zijn de kosten van deelname?

 • € 6,50 per deelnemer voor 4 avonden wandelen (5 of 10 km), als je je online inschrijft en betaalt voor zo 19 mei.
 • € 7,50 per deelnemer voor 4 avonden wandelen, als je je op dinsdag 21 mei nog inschrijft bij de start.
 • Als je één avond meedoet, kost dat bij inschrijving online of aan de start € 5,00, inclusief een dagmedaille. Als je geen dagmedaille wilt, betaal je € 2,50.
 • Deelname aan de speciale XS-route kost € 2,50.
 • KWBN-leden ontvangen € 1,00 korting op de inschrijving.

8. Wanneer en hoe moet ik betalen?

 • Als je voor 19 mei online inschrijft, betaal je online via IDEAL.
 • Als je je inschrijft bij de start op 21 mei of op 1 van de avonden, betaal je contant.
 • Let op! We hebben bij de start max. 1 mobiel pinapparaat beschikbaar. 

ROUTES

9. Welke afstanden worden er gelopen?

Je kunt kiezen tussen 5 km en 10 km. En dit jaar is er op vrijdagavond in Bodegraven een speciale XS-route van 2 km. 

10. Zijn er ook kortere of langere routes van bijv. 2 of 15 km?

 • Er is dit jaar bij wijze van proef een korte afstand van 2 km op vrijdag 24 mei in Bodegraven
 • 10 km is de maximale afstand. Het aantal wandelaars op de langere afstanden is voor de organisatie nog te klein om ook een langere afstand te organiseren.

11. Mogen wij onze hond meenemen?

Niet op elke route zijn honden toegestaan. Met name op enkele dijken van de 10 km-routes geldt dit. Bijvoorbeeld in Reeuwijk-Dorp en in Driebruggen. We zullen dat op deze site vermelden.

Houd op routes waar de hond wel mee kan, de hond kort aangelijnd en gebruik zo nodig een muilkorf. Op deze manier willen we vermijden dat anderen last hebben van de hond of de lijn.

12. Is het parcours ook geschikt voor Nordic walking?

De routes zijn voor het overgrote deel geschikt voor Nordic Walking. Wel vragen we de Nordic Walkers nadrukkelijk om goed op te letten en niet de andere wandelaars te hinderen met de stokken. Op stukken waar het erg vol is met wandelaars, mogen de stokken niet gebruikt worden.

13. Kan ik ook met de kinderwagen meedoen?

Ja, de 5-km-tochten zijn toegankelijk voor kinderwagens. De 10-km-routes zijn niet altijd geschikt voor kinderwagens, zoals op de onverharde dijken (met hekjes).

14. Kan ik als rolstoelgebruiker ook meedoen?

Ja, dat is mogelijk. De 5-km-routes zijn rolstoeltoegankelijk. Ook hier geldt, dat de 10-km-routes daar niet altijd geschikt voor zijn. Vraag er desgewenst naar bij de start.

15. Hoe gaat de intocht op de laatste avond? Wat gebeurt er aan het einde?

Er is geen gezamenlijke intocht of defilé! Aan het eind van de wandeling op vr. 24 mei is er in het centrum van Bodegraven BoreftLive! Daar worden de routes op aangepast. Er is kermis op het Raadhuisplein en muziek. De medailles worden uitgedeeld op het terras voor het Gemeentehuis. Er is dus geen gezamenlijke intocht of defile door het centrum. Op het Raadhuispelin laat je dus je stempelkaart afstempelen en krijg je je medaille. Daarna kan je gezellig nog even bij BorftLive blijven.

 

TIJDEN

16. Hoe laat wordt er gestart?

Op dinsdag, woensdag en donderdag:

 • start 10 km van 18.15 - 18.45 uur
 • start  5 km van 18.30 - 19.00 uur
Op vrijdag start de 5 km later, zodat we ongeveer allemaal tussen ongeveer 20.00 - 20.30u (kunnen) aankomen op het Raadhuisplein.
 • start 10 km van 18.15 - 18.30 uur
 • start XS-route om 18.30 uur
 • start  5 km van 19.00 - 19.15 uur

17. Is er weer een warming up?

De warming up vindt op di-wo-do plaats om 18.20 uur, direct na het startschot van de 10 km-tocht.  Op vrijdag is de warming-up om 18.50u

18. Is er een eindtijd waarop je binnen moet zijn?

Ja, je moet voor 21.30 uur binnen zijn.

19. Lopen we ook in het donker?

Nee, we verwachten van niet. Normaal loop je ongeveer 5 km per uur. Als je om 18.15 uur vertrekt, 10 km loopt en onderweg nog een pauze pakt van een 15 min., ben je voor 21.00 uur weer terug. De zon gaat tijdens de Avondvierdaagse om 21.40 uur onder. Het duurt dus nog ruim een half uur voordat het donker is, afhankelijk van de bewolking.
 

ETEN EN DRINKEN ONDERWEG

20. Kan ik iets te eten of te drinken kopen bij de Avond4daagse?

Ja, bij de start kan je in de kantine, het restaurant of het Sportcentrum iets kopen. Elke dag delen winkeliers en enkele sponsoren op de route iets uit. We raden je aan om zelf in elk geval iets te drinken mee te nemen voor onderweg! En ons advies is: als je snoept, neem dan iets gezonds.